MUDr. Přemysl Sobotka

senátor v letech 1996-2016
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,36. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.10.2010 15:48:00

Ocenění záchranářů má svůj smysl

Ocenění záchranářů má svůj smysl

Přemysl Sobotka s ministrem Alexandrem Vondrou v Liberci u vojáků 31. brchbo a složek IZS Libereckého kraje.

Předseda Senátu Parlamentu ČR Přemysl Sobotka dnes navštívil spolu s ministrem obrany Alexandrem Vondrou 31. brigádu radiační, chemické a biologické ochrany se sídlem v Liberci. "I když tu nejsem zdaleka poprvé, je mi vždy ctí vás ve vašich kasárnách navštívit a pozdravit jménem svým i jménem Senátu Parlamentu ČR. Velice mne navíc těší, že jsem dnes zde u vás s novým ministrem obrany – a také s kolegou ze Senátu Alexandrem Vondrou," řekl k návštěvě Přemysl Sobotka.

"Byli jste první odborností novodobé české armády, která úspěšně zvládla transformaci do struktur NATO a všechny zahraniční partnery jste překvapili svou kvalitou, kterou jste od té doby nejednou prokázali při zahraničních misích. Ale dnes vám pro změnu chci velice poděkovat za vaši nesmírně cennou pomoc při ničivých povodních, které Liberecko postihly letos v srpnu. Opět se ukázalo, jak jste důležití nejen pro naši armádu a koaliční partnery, ale také pro region vaší posádky," řekl chemikům předseda Senátu.

Po nástupu libereckých chemiků se předseda Senátu PČR a ministr obrany A. Vondra zúčastnili slavnostního nástupu složek Integrovaného záchranného systému u příležitosti ocenění za pomoc při povodních v Libereckém kraji v srpnu 2010.

"V době srpnových ničivých povodní, které tak těžce postihly značnou část našeho kraje, jsem odmítal politické parazitování na povodních. Dnešní udílení ocenění našim záchranářům má však svůj smysl, protože oni si slova díků zaslouží. Zaslouží si ho všichni stejným dílem bez ohledu, zda jde o hasiče, policisty, vojáky či zdravotníky a starosty," uvedl při ocenění Přemysl Sobotka.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama