MUDr. Přemysl Sobotka

senátor v letech 1996-2016
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,36. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.08.2015 6:38:00

Proč je Evropa tak neschopná? Neumějí lídři rozhodnout?

Proč je Evropa tak neschopná? Neumějí lídři rozhodnout?

Premiér Bohuslav Sobotka na setkání s českými diplomaty opět mluvil o tom, jak je důležité řešit imigrantskou krizi, jak je to velký celoevropský problém.

 Totéž zopakoval i na jednání s francouzským ministrem zahraničních věcí panem Laurentem Fabiusem. Důležité jsou prý kroky Bruselu.

V podobném duchu mluví i německá kancléřka Angela Merklová, francouzský prezident Francois Hollande a mnoho dalších významných politiků.

A já se ptám, co je Evropa bez těchto politiků? Cožpak Merkelová, Hollande či náš premiér nejsou ti, kteří rozhodují? Jakoby Brusel bylo zaklínadlo, nějaký deus ex machina, který sestoupí a vše vyřeší.

Jenže tak to není, jednat musejí politici, šéfové států a vlád. Oni musejí přestat žvanit a musejí hledat a už konečně najít řešení.

Jaké? No přece zamezovat konfliktům, organizovat utečenecké tábory dřív, než se zoufalí běženci začnou topit v Středozemním moři.

Proč je Evropa tak neschopná? Neumějí lídři velkých států a samozřejmí lídři Evropy rozhodnout? Už vážně není čas na sliby, je třeba začít dělat jasné a konkrétní kroky.


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama