MUDr. Raduan Nwelati

  • ODS
  • Mladá Boleslav
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,66. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.02.2019 9:09:00

Bývalý hotel Stefanie budou využívat osamělé matky s dětmi

Bývalý hotel Stefanie budou využívat osamělé matky s dětmi

V polovině února se do části areálu bývalého hotelu Stefanie na Štěpánce nastěhují klientky společnosti R-Mosty. Jedná se o matky s dětmi, které zde budou bydlet do doby, než bude opraven azylový dům v Nádražní ulici, v němž dosud sídlí.

 "Rada města na svém pondělním jednání schválila smlouvu o pronájmu R-Mostům, jejich klientky se sem nastěhují 15. února. Do té doby zde provedeme několik drobných stavebních úprav, aby jim objekt vyhovoval a nám zároveň umožnil případné využití zbývající části areálu," vysvětlil primátor města Raduan Nwelati.

Společnost R-Mosty, která provozuje azylový dům pro matky s dětmi, získala dotaci na celkovou rekonstrukci svého objektu. Ta by měla trvat zhruba rok a půl, do té doby budou jejich klientky ubytovány v bývalém hotelu. "Celkem budou využívat plochu o rozměru zhruba 598 metrů čtverečních, rada města pak schválila i nájemné, které bude činit 29 636 korun za měsíc, tedy 50 korun za metr čtvereční. Výši nájemného jsme samozřejmě stanovili s ohledem na to, že jde o sociální službu," vysvětlil primátor Nwelati. Od srpna 2020 by měl azylový dům opět fungovat na původní adrese v Nádražní ulici.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama