MUDr. Raduan Nwelati

  • ODS
  • Mladá Boleslav
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,67. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.11.2017 20:07:00

Město Mladá Boleslav získá do svého majetku hřbitov v Debři

Město Mladá Boleslav získá do svého majetku hřbitov v Debři

Na svém říjnovém jednání schválili boleslavští zastupitelé bezúplatný převod pozemku, na nichž se nachází hřbitov v příměstské části Debř, do majetku města.

 Dosavadním majitelem je Římskokatolická farnost Kosmonosy, o hřbitov se ale už řadu let stará město, proto je logické a obě strany se na tom shodly, aby byl v majetku a jeho správa byla jednodušší. Ve smlouvě je samozřejmě stanoveno i věcně břemeno, které spočívá v tom, že zde církev může kdykoliv po ohlášení bezplatně vykonávat křesťanské pohřby.

Rovněž bezplatně bude církev dále užívat hrobová místa kněží nebo jiných významných církevních osob, přičemž pečovat o ně bude město.

"Obdobným způsobem probíhal převod hřbitova v Michalovicích, kde bylo darovací smlouvou v roce 2011 též zřízeno věcné břemeno, kterému odpovídá právo výkonu vlastních církevních obřadů příslušnou římskokatolickou farností," vysvětlil primátor města Raduan Nwelati.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama