MUDr. Raduan Nwelati

  • ODS
  • Mladá Boleslav
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,66. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.08.2019 22:19:00

Město se bude podílet na stavbě parkovacího domu v nemocnici

Město se bude podílet na stavbě parkovacího domu v nemocnici

Na srpnovém jednání rada města odsouhlasila, že Mladá Boleslav bude dvaceti procenty ručit za úvěr, který si vezme Klaudiánova nemocnice na stavbu parkovacího domu.

 "Již dříve zastupitelé odhlasovali, že se na stavbě parkovacího domu bude město podílet, právě i z toho důvodu, že z dvaceti procent ho budou využívat obyvatelé města, především ti, kteří bydlí v okolí. Z osmdesáti procent pak bude využíván pacienty a zaměstannci nemocnice," vysvětlil primátor Raduan Nwelati. Nemocnice bude na stavbu čerpat úvěr od Komerční banky do výše 190 milionů, to znamená, že Mladá Boleslav bude ručit za zhruba 38 milionů korun, za zbytek ručí Středočeský kraj.

Parkovací dům v nemocnici bude osmipodlažní a disponovat bude 640 parkovacími místy, z toho 128 budou využívat rezidenti z této lokality.

Aktuálně je projekt ve fázi výběru zhotovitele, stavba by měla začít letos na podzim a trvat by měla 10 měsíců. Po tu dobu také budou mít návštěvníci nemocnice možnost nechat automobily na dočasném parkovišti ve vnitrobloku Slovanka, které zřídilo město a nemocnici ho pronajme.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama