MUDr. Raduan Nwelati

  • ODS
  • Mladá Boleslav
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,67. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.01.2022 12:12:00

Mladá Boleslav mění systém třídění, zavádí kontejnery na kovový odpad

Mladá Boleslav mění systém třídění, zavádí kontejnery na kovový odpad

Od 1. ledna platí nová obecně závazná vyhláška o stanovení obecního systému odpadového hospodářství ve městě Mladá Boleslav.

Ta mimo jiné mění systém třídění a recyklace odpadu. Změna umožňuje třídit drobný kovový odpad do běžných kontejnerů, čímž odpadá nutnost nosit jej do sběrných dvorů. Po provedení nezbytných příprav je drobný kov možné třídit od čtvrtka 20. ledna.

V praxi to znamená, že veškeré nápojové obaly, tedy PET lahve i nápojové kartony Tetrapack budou tříděny do společných kontejnerů žluté barvy, kam je možné umísťovat i další plastové obaly. Černo-oranžové kontejnery, do kterých se doposud třídil Tetrapack, od 20. ledna slouží k odkládání drobného kovového odpadu.

"Do kontejnerů na kov patří plechovky od potravin a od nápojů, drobný kovový odpad, nádoby a podobně. Velké kovové předměty je potřeba i nadále odnášet do sběrného dvora. Věřím, že lidé v Mladé Boleslavi tuto změnu uvítají," uvedl primátor Raduan Nwelati.

Pracovníci společnosti Compag museli během první poloviny ledna přelepit informační polepy na více než 400 plastových kontejnerech. V Mladé Boleslavi je nově umístěno celkem 71 kontejnerů na kovový odpad, 60 jich je přímo ve městě, 11 pak v příměstských částech – v každé příměstské části jeden. Nový systém třídění odpadu se dotýká i podzemních kontejnerů. Tak, kde byl doposud kontejner na Tetrapack, se tento mění na společný kontejner pro plasty a Tetrapack. Podzemní kontejnery na kovový odpad nejsou zřízeny.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama