MUDr. Raduan Nwelati

  • ODS
  • Mladá Boleslav
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,67. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.01.2019 9:20:00

Primátor Nwelati přivítal první letošní mladoboleslavská miminka

Primátor Nwelati přivítal první letošní mladoboleslavská miminka

Ve čtvrtek dopoledne navštívil mladoboleslavskou porodnici v Klaudiánově nemocnici primátor města Raduan Nwelati, aby pozdravil první nové mladoboleslavské občánky roku 2019.

Tentokrát jsou to dvojčata, Miroslav a Vojtěch Kulasovi, a na svět přišli 1. ledna odpoledne (Miroslav ve 14.42 s mírami 2680 gramů a 47 centimetrů, Vojtěch ve 14.46, vážil 3090 gramů a měřil 49 centimetrů). "Přeji vám i chlapečkům především hodně zdraví, ať jste všichni společně šťastní a děti vám dělají jen samou radost," popřál mamince Petře Kulasové primátor Nwelati. Zároveň jí předal také pamětní listy, dárky pro děti a finanční hotovost, šest tisíc korun.

Doma se na své dva sourozence těší starší bráška, kterému ještě nejsou ani dva roky. "Vždycky jsme si přáli tři děti, ale nenapadlo nás, že to vezmeme takhle rychle. Ani jsme dopředu netušili, jestli se nám narodí holčičky nebo kluci, jen jsme věděli, že budou stejného pohlaví, protože jsou jednovaječná dvojčata," prozradila maminka Petra. Raduan Nwelati podotkl, že se jedná o vůbec první dvojčata, která jako primátor v čele města přivítal.

V mladoboleslavské porodnici se v roce 2018 rodilo celkem 1300 krát. Narodilo se zde 1310 dětí (v deseti případech se jednalo o dvojčata). Nejčastěji rodiče svým dětem dávali v roce 2018 tato jména: chlapci - Jakub, Matěj, Tomáš, Adam, Matyáš, Dominik, David a Filip, dívky - Eliška, Tereza, Nela, Viktorie, Natálie, Anna, Ema s Emmou.

V Mladé Boleslavi dávají rodiče také méně obvyklá jména: Anthony, Melisa, Elif, Amálka, Berta, Lejla, Arian, Benjamín, Nancy, Agnes, Brendn, Marcus, Malvína, Anděla, Ďastin, Nila, Jelena, Elliot, Nathaniel a  Luna.
V roce 2017 se v Klaudiánově nemocnici narodilo celkem 1392, v roce 2016 to bylo 1326, tedy stejně jako v roce 2015.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama