MUDr. Tomáš Julínek, MBA

  • ODS
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,5. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.03.2010 16:48:31

Řeč v Senátu - Zákon o DPH

Řeč v Senátu - Zákon o DPH

Záznam z 1.dne 16.schůze, 05.03.2010

Pane ministře, kolegyně a kolegové, doufám, že mi vážený pan kolega Schwarzenberg odpustí, že ho předběhnu, ale já bych nebyl tou zlatou tečkou, kterou on, jak doufám, nepochybně bude.
 
Já se jenom krátce vyjádřím k tomu, co projednáváme. Ale zároveň bych chtěl znovu upozornit, co projednáváme, zákon č. 235/2004 Sb., § 36a.
 
Myslím si, že se poslední vystoupení hrubě odchýlila od tohoto tématu a tento pultík zvlášť u obou místopředsedů, paní Gajdůškové a Štěcha, je lákal k projevům, které mi připomínaly doby minulé. Když se člověk opře o pult a je na to zvyklý, najednou ho to vezme. Rozumím jim. Proklamace sem opravdu nepatřily a do tohoto tisku už vůbec ne. Proto chci v rozpravě upozornit na ta vystoupení kolegů, která se týkala materiálu kolegyně Paukrtové a kolegy Jílka, který jasně řekl, že tady neprojednáváme zákon, který ruší benefity zaměstnanců a všechny poznámky o legislativní nouzi, to byly velmi důležité záležitosti, které by nás měly vrátit zpátky k věcné demokratické proceduře.
 
Co nemohu pominout, je problém vydírání stávkou. V jednom projevu bylo naznačeno, že se jedná o jistý druh lobbismu. Divíme se, jak vypadá náš právní řád, jak zmatečné máme zákony. Nejvyšší soud už vydal jednoznačné rozhodnutí, že se nedá rozsoudit případ určité paní, která má platit dluhy na sociální pojištění. Situace se neustále zhoršuje. Divočení v Poslanecké sněmovně před volbami nezná mezí. Dovolte mi, abych odsud apeloval jiným způsobem než předřečníci, o kterých jsem se zmínil. Prosím, vraťme se k projednávanému zákonu, ctěme základní pravidla. Prosím vládu, aby ctila, co je legislativní nouze a jednací řád Sněmovny a nepodléhala vydírání. Jak jednou tomu podlehneme, tyto výstupy u pultíku, které mi cosi připomínaly\, se budou opakovat a budou je říkat jen někteří. Budeme se potom divit, kde jsme se ocitli. Prosím o to zvláště v Senátu, kde jsme schopni toto dodržovat, držme se materie, kterou projednáváme, a mějme na paměti, jak je nebezpečné, že si jedna skupina prolobuje svou silou změnu zákona a jak nebezpečná je vláda, která jeden měsíc zákon přijme, ale za několik měsíců potom říká, že se spletla. Nikdo se nespletl. Všechna vystoupení, o nichž jsem mluvil, mají jen zastřít jakousi chybu. Odbory mají obrovská analytická oddělení, v kuloárech by mi potom mohl kolega Štěch říci, kolik mají právníků a jaký aparát, který nepostřehl změnu zákona jako je § 36 a).
 
Prosím, nechme zlatou tečku Karlu Schwarzenbergovi. Určitě nám něco řekne o praxi zaměstnavatelů, kteří působili v tehdejších dobách, možná něco jiného.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama