MUDr. Tomáš Julínek, MBA

  • ODS
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,5. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.09.2010 17:11:00

S mojí reformou by nyní pojišťovny byly bez deficitů

S mojí reformou by nyní pojišťovny byly bez deficitů

Jedině reforma může zvýšit odolnost zdravotnictví vůči krizím.

„Pokud by ČSSD z čistě politických důvodů nezablokovala zdravotní reformu, kterou jsem jako ministr zdravotnictví připravil, nemusely by se nyní zdravotní pojišťovny potýkat s deficitními rozpočty. Systém financování zdravotní péče vyžaduje hlubokou reformu, která je klíčovým bodem vládního programu. Předpokládáme, že ji ministerstvo zdravotnictví předloží do vlády co nejrychleji," říká předseda senátorského klubu ODS Tomáš Julínek.  

„Díky opatřením, která jsme přijali v roce 2007, mohly zdravotní pojišťovny v roce 2008 vytvořit rezervní fondy ve výši 30 mld. Kč. Tyto prostředky ještě v letošním roce kryjí dluhy zdravotních pojišťoven," dodává Tomáš Julínek.  

Zároveň s navýšením rezervních fondů zdravotních pojišťoven přinesla opatření prosazená ODS zvýšení objemu poskytované zdravotní péče. Zavedení ochranných limitů zpřístupnilo vážně nemocným lidem náročnou zdravotní péči, ke které se například ze sociálních důvodů nemohli za vlád ČSSD dostat. Za tuto péči zároveň platí lidé méně, než platili za socialistických vlád. Patří sem ale také zavedení národních preventivních a screeningových programů a zpřístupnění nejmodernějšího očkování.

O pozitivních výsledcích hovoří i další fakta. Počet provedených dialýz se zvýšil o více než třetinu, podobně jako počet provedených náhrad kyčelního kloubu. Zdvojnásobil se počet pacientů, kterým byl voperován srdeční defibrilátor. A moderní centra specializované péče ošetřila o 41% více pacientů s nejvážnějšími chorobami.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama