MUDr. Vít Ulrych

místopředseda Kontrolního výboru města Pardubice
  • KDU-ČSL
  • Pardubice
  • městský radní
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,42. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.05.2017 17:57:37

Kroužky na Křídlech naděje, AVON pochod v Pardubicích

Kroužky na Křídlech naděje, AVON pochod v Pardubicích

Letošní Křídla naděje roztáhla nezisková organizace Kroužky východní Čechy v monumentální stavbě Gočárových Automatických mlýnů v Pardubicích. Během třetí květnové neděle zavítalo podpořit boj proti rakovině bezmála tisícovka lidí.

         Postu již tradičního odborného garanta akce se zhostil MUDr. Vít Ulrych z Onkologického centra Multiscan. Svým erudovaným vystoupením přispěl k osvětě a nutnosti prevence rakoviny prsu, ale také ubezpečil návštěvníky o vyspělém zdravotnictví u nás, a to včetně našeho regionu, Pardubického kraje (záznam rozhovoru můžete shlédnout zde: https://www.youtube.com/watch?v=iSTKMnnovX8&t=3s).   

        Poté se MUDr. Ulrych ujal čestné role předávajícího jedné z cen Křídel naděje. Z jeho rukou převzala ocenění dlouholetá předsedkyně Klubu onkologicky nemocných, paní Alena Nováková. „Jsem neustále odměňována radostí a spokojenými výrazy našich členů a členek, např. po návratu z rekondičního pobytů, z výletu, z divadla nebo jen tak po členské schůzce, kde se společně těšíme ze života. Myslím, že už těch ocenění mám až dost a že je tady spousta dalších lidí, kteří něco rádi a bez nároku na odměnu pro druhé dělají a kteří si ocenění zaslouží. Ale takový dárek, jako je poukaz na víkendový pobyt v Poděbradech, tak to jsem opravdu ještě nikdy v životě nedostala“, dodává svým typicky laskavým a skromným úsměvem paní Nováková.

        Druhé ocenění Křídel naděje předávala zástupkyně ředitelky školy Svítání, Mgr. Markéta Hujerová, a to své „kolegyni“ zástupkyni ředitelky společnosti Kroužků východní Čechy, Mgr. Petře Schönbekové, která i přes své mládí dokazuje denně rozplétat spletité osudy a situace, které plynou z obrovské zodpovědnosti vedení neziskové organizace.

        V průběhu výjimečné neděle v Automatických mlýnech zněl hlavně všude dětský smích a radost, neboť děti z Kroužků předvedly vše, co se v průběhu školního roku v Kroužcích naučily.

        Přehlídka francouzské značky módního řetězce Promod dokázala podtrhnout krásu ženy, protože je známá svoji jednoduchostí zvýrazňující právě ryzí ženskost.

        Hrdými partnerkami naší akce jsou take dámy “BELLISky” Bellis Young & Cencer, které patří k projektu Aliance žen s rakovinou prsu. Zaměřují se na mladé pacientky procházející léčbou spojenou s nádorem onemocněním prsu.

        Očekávanými hosty letošních Křídel naděje byli výrazné osobnosti na poli spisovatelů a oblíbených blogerů. Byl jim Dominik Landsman, alias moderní fotr a také rodačka z Pardubic, excelentní Verunka Hurdová, nebo-li také Krkavčí matka, která je velikou podporovatelkou tzv. NEvýchovy.

        Zasloužený potlesk sklidil taneční soubor Amare ze školy Svítání. Na zklidnění a přijmutí kladné energie jsme měli možnost naslouchat a účastnit se meditační jogy pod vedením zkušené Kateřiny Šteklové z centra Malaya.

Závěr Křídel naděje patřil tradiční Avon hymně, která zazněla při vypouštění růžových balónků, za ty, kdo boj s rakovinou nevyhráli.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama