MUDr. Vladimír Dryml

Prezident svazu Senioři České republiky
  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,72. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.05.2013 18:12:11

EU by neměla omezovat výrobu cigaret

EU by neměla omezovat výrobu cigaret

Tiskové prohlášení senátora MUDr. Vladimíra Drymla

Senátor MUDr. Vladimír Dryml je znepokojen pokusy Evropské unie o regulaci výroby a dovozu tabákových výrobků. Naposledy v tomto ohledu byl zveřejněn návrh zákona o zákazu výroby cigaret s příchutí. „Přestože jsem sám nekuřák, a navíc jako lékař jsem si dobře vědom následků kouření, Evropská unie by se do tohoto vměšovat určitě neměla. Užívání tabákových výrobků je svobodnou volbou každého občana. Pro dospělé a svéprávné jedince je mimořádně ponižující, aby o jejich konzumaci cigaret rozhodovala jakákoliv instituce“, myslí si senátor.

„Celá aféra EU v tzv. “preventivních opatřeních“ kolem kouření, je podle mne pouhou záminkou, jak vydírat tabákové společnosti. Opravdu se nezastávám kuřáků, ale vadí mi způsob prezentace problému v podobě, že EU tímto způsobem dělá něco pro své občany. Kdyby chtěli úředníci z Bruselu skutečně lidem pomáhat, začali by například směrnicemi o zákazu prodeje nekvalitních a prošlých potravin pod vysokými pokutami, apod. Nicméně cigarety s mentolovou příchutí jsou stejné svinstvo jako normální, proto nechápu tak nesmyslné regulace“, vyjadřuje se Vladimír Dryml.

„Bez námitek souhlasím se zákazem kouření na veřejných místech, jelikož cigaretový dým není opravdu nic příjemného, zvláště pro nekuřáky a děti, ovšem v soukromí ať si každý dělá co chce. Pokud přistoupíme na omezenou výrobu tabákového zboží, v dohledné době bude následovat další opatření u alkoholu, a za pár let nám EU všem může rovnou zavést jednotný jídelníček“, uzavírá senátor.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama