MUDr. Vladimír Dryml

Prezident svazu Senioři České republiky
  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,72. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.09.2013 21:21:32

Je to nevkusný politický boj

Je to nevkusný politický boj

V minulém týdnu se senátor MUDr. Vladimír Dryml několikrát vyjádřil k současné situaci ve SPOZ, kterou je podle senátora nutné rychle urovnat, jinak straně hrozí neúspěch ve volbách.

„Předem bych rád popřel spekulace médií, že jsem pouze ukřivděný, protože mne SPOZ nenavrhnul na kandidátku do Poslanecké sněmovny. V současnosti jsem senátorem, a zároveň také předsedou klubu SPOZ-KSČM-Severočech, funkce poslance je tedy vyloučená. Naopak jsem se krajskému vedení postavil, navzdory tomu, že mne hned vyloučili z kandidátky do Senátu v příštím roce“, uvádí Vladimír Dryml.

„Stejně jako většina členů strany jsem ze současné situace ve SPOZ velmi rozčarovaný. Konkrétně u nás v kraji došlo k založení několika organizací za poslední rok, kde figurují černé duše. Já i další skuteční členové si myslíme, že to SPOZ prostě nemá zapotřebí. Současný krajský předseda Miroslav Matějka spolu s vedením s námi o tomto faktu odmítli debatovat. S takovou amatérskou politikou se ovšem ztotožnit nechceme, proto málem létaly na konferenci facky“, komentuje senátor konflikt z minulého týdne.

„Pan Matějka se stal předsedou kraje velmi neférovým způsobem. Bohužel ovšem to, co se děje se stranou SPOZ od vyhlášení předčasných voleb, je naprostým fiaskem. Co například vyčítám i hlavnímu vedení, je přístup k sestavování kandidátních listin. Je neuvěřitelné, když vedení SPOZ oznámí médiím, že v čele kandidátek musí být hlavně kvalitní osobnosti, takže téměř všude jsou dosazeni nestraníci. Konkrétně v Královéhradeckém kraji dokonce zpěvák Daniel Hůlka, nebo hasič Štěpán, který v minulém roce neúspěšně kandidoval do Senátu za KDU-ČSL. Představte si tu obrovskou skupinu lidí, kteří do strany vstoupili kvůli ideologii a důvěře k Miloši Zemanovi. Určitě není příjemné slyšet, že když dojde na volby, nejsou dost „kvalitní osobnosti“, to je prostě kudla do zad“, myslí si Vladimír Dryml.

„Pokud jde o provokování vnitrostranického boje, schválně se zeptejte pana Matějky, bývalého dlouholetého asistenta poslankyně ČSSD Orgoníkové, kdo rozesílá členům hromadné sms o tom, že je potřeba některé jedince ze strany zlikvidovat. Většina politických stran má tolik rozumu, že se takto vyjadřuje spíše o konkurenci“, uzavírá senátor.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama