MUDr. Vladimír Dryml

Prezident svazu Senioři České republiky
  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,72. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

24.05.2013 18:30:09 - moby

Kontroly evropských dotací

V médiích jste zmínil nedávné kontroly evropských dotací, které pro Královéhradecký, Pardubický a Liberecký kraj znamenají zaplatit celkem 378 milionů korun kvůli objeveným chybám. „A to bylo zkontrolováno jen deset procent projektů, což je malá část.“ Domníváte se, že tak vyplavou na povrch ještě další pochybení a částka se tak navýší? O kolik?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

27.06.2013 10:34:08 - MUDr. Vladimír Dryml
Ukazuje se, že kontrola evropských peněz prakticky neexistovala, prováděly se podivné audity a úředníci kontrolovali sami sebe. Jen díky kontrole z Bruselu se probudil i ministr Kalousek. Bohužel dále tvrdě spí ministr pro místní rozvoj. Politickou i trestně právní odpovědnost však nesou především všichni 3 hejtmani ROP Severovýchod a orgány činné v trestním řízení jsou již delší dobu spíše nečinné. Lze téměř jistě předpokládat,že další pochybení se jistě najdou. Komplikace u akcí hřebčín Kladruby nebo Kuks jsou příkladem.