MUDr. Zdeněk Hřib

  • Piráti
  • Hlavní město Praha
  • 1. nám. primátora hl. m. Prahy
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,48. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

31.01.2019 10:37:00

Čekal jsem, že dostanu seznam nemovitostí, z nichž by se měli úředníci přesunova

Čekal jsem, že dostanu seznam nemovitostí, z nichž by se měli úředníci přesunova

Komentář pražského primátora Zdeňka Hřiba k jednání s premiérem Andrejem Babišem

 Na místo úřednického ghetta jsme na jednání přišli s návrhem hezké nové čtvrti, ve které bude moderní nemocnice, vysoký podíl bydlení, škola, park a administrativní kapacity.

Tímto mixem různých účelů užití dojde k podpoře konceptu města krátkých vzdáleností na místo vytváření monotematických čtvrtí.

Konkrétní urbanistické řešení by mělo vzejít z mezinárodní dvoukolové architektonické soutěže.

Jedná se komplexní problém směny majetku a pozemků s ÚZSVM a Magistrátem hl. m. Prahy.

K dalším požadavkům Magistrátu patří převod státních nemovitostí v areálu nemocnice Na Bulovce ze státu na město, tak aby v tomto místě mohlo vzniknout dostupné bydlení v kombinaci se sociálními službami. Dále usilujeme o převod Karlínských kasáren na město tak, aby do nich bylo možné po rekonstrukci přesunout úředníky z nákladného pronájmu ve Škodově paláci.

Čekal jsem, že dostanu seznam nemovitostí, ze kterých by se měli úředníci přesunovat a plán jejich dalšího využití, tento mi však paní ředitelka Arajmu odmítla poskytnout. Posouzení tohoto aspektu je ale pro nás zásadní. Nechceme, aby to dopadlo jako za Béma, který také plánoval sestěhovat úředníky na jedno místo s tím, že se vydělá na následných prodejích uvolněných nemovitostí. Po několika letech je výsledek ten, že úředníci plně sestěhovaní nejsou, část uprázdněných budov zeje prázdnotou a na místo úspory je to dražší než dříve. Vyvolává to ve mně obavu, že tento plán není připraven.

V následujících 14 dnech by nám ÚZSVM měl doručit návrh nacenění hodnoty předmětných nemovitostí a poté o celé záležitosti budeme opět diskutovat.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama