MUDr. Zdeněk Hřib

  • Piráti
  • Hlavní město Praha
  • 1. nám. primátora hl. m. Prahy
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,48. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.12.2018 18:29:00

Děkuji skautům, že pečují o zachování tradice

Děkuji skautům, že pečují o zachování tradice

Betlémské světlo je k dispozici ve foyer Nové radnice. Primátor jej převzal od skautů.

 I letos si mohou lidé přijít pro plamínek Betlémského světla do foyer Nové radnice na Mariánském náměstí. Od skautů a skautek ho dnes převzal primátor hlavního města Prahy Zdeněk Hřib. Společně s radním Vítem Šimralem pak světlo odpoledne připaloval plamínek veřejnosti. Betlémské světlo bude k dispozici až do 24. prosince.

Foyer Nové radnice bude otevřeno od pondělka do pátku od 8:00 do 20:00. V následujícím víkendu si pak lidé pro plamínek Betlémského světla mohou přijít od 9:00 do 16:00.

„Chtěl bych poděkovat skautům za to, že pečují o zachování tradice šíření Betlémského světla jako významného symbolu míru a Vánoc. A jsem rád, že jsme se společně s radním Vítem Šimralem mohli zapojit osobně,“ řekl pražský primátor Zdeněk Hřib.

Myšlenka šíření předvánočního pokoje a míru vznikla v Rakousku. K nám se Betlémské světlo dostalo po pádu čtyřicetileté komunistické vlády a v rukou exilových skautů putovalo v prosinci 1989 až pod sochu sv. Václava v Praze. Letos se tedy jedná o třicátou cestu skautů s Betlémským světlem.

Heslo německých skautů pro letošek zní „Mír potřebuje rozmanitost – společně pro tolerantní společnost“ a odkazuje na klíčovou myšlenku zakladatele skautingu lorda Roberta Baden-Powella. Betlémské světlo v tomto může pomoci jako jeden ze symbolů míru a porozumění mezi národy.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama