MUDr. Zdeněk Hřib

  • Piráti
  • Hlavní město Praha
  • 1. nám. primátora hl. m. Prahy
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,48. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.01.2023 11:47:00

Jelení příkop je opět otevřený po celé své délce

Jelení příkop je opět otevřený po celé své délce

Informace na facebookovém profilu k postupnému otvírání areálu Pražského hradu veřejnosti

 A to včetně architektonického skvostu, kterým je Pleskotův tunel pod Prašným mostem. Tahle bitva je tedy vyhraná!

Je úsměvné, že Miloš Zeman těsně před svým odchodem z funkce otevírá Jelení příkop veřejnost. Byl to totiž právě on, kdo jako první z polistopadových prezidentů začal Hrad lidem uzavírat. Stalo se tak poté, co mu umělecká skupina Ztohoven vyměnila na střeše prezidentskou standartu za červené trenky. Ve skutečnosti tedy bylo ohroženo pouze ego pana prezidenta.

Pak už to nabralo rychlý spád. V roce 2016 vznikly kontrolní stanoviště na Hradě a v roce 2017 se "z bezpečnostních důvodů" začal od své spodní části zavírat i Jelení příkop. Vrabci si přitom cvrlikali, že v tom sehrál roli také hradní kancléř Mynář. Bydlel totiž nedaleko a do příkopu prý chodil soukromě běhat.

V roce 2019 pak došlo k uzavření Jeleního příkopu v celé délce tentokrát z důvodu rekonstrukce. Zajímavé ale je, že výstražné cedule u vchodů nadále uváděly jiný důvod: "Vojenský střežený prostor, vstup zakázán". Branky do parku byly navíc nepatřičně zabezpečeny žiletkovým drátem.

Z pozice primátora jsem se několikrát pokusil o otevření Jeleního příkopu s Hradem jednat. Bohužel neúspěšně. Na straně Hradu chyběla jakákoliv vůle k jednání. Jsem proto rád, že jsme se alespoň teď konečně dočkali a jedno z nejromantičtějších přírodních míst v Praze je opět přístupné.

Zároveň věřím, že s novým prezidentem nebo prezidentkou bude toto otevírání Hradu včetně Lán pokračovat.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama