MUDr. Zdeněk Hřib

  • Piráti
  • Hlavní město Praha
  • 1. nám. primátora hl. m. Prahy
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,48. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.08.2018 7:37:00

Majitel směnárny se namísto nápravy rozhodl nás šikanovat

Majitel směnárny se namísto nápravy rozhodl nás šikanovat

Pražští Piráti už více než 10 dnů stojí před nepoctivou směnárnou v centru Prahy a upozorňují turisty na velmi nevýhodný kurz.

 Obdobně už obsadili i další nepoctivou směnárnu. Majitel směnáren si nyní najal skupinu mužů, kteří před směnárnami stojí a vyvíjejí na Piráty nátlak, aby svou snahu vzdali. Ti to ale v plánu nemají.

Piráti na místě informují turisty nejen o nevýhodném kurzu ve vybrané směnárně, ale i o tom, jak podvod funguje a na co si mají při výměně peněz dávat pozor. Za deset dní již pomohli stovkám turistů a ušetřili jim peníze v řádu stovek tisíc. Přestože od turistů a lidí, kteří se pohybují v okolí, sklízí Piráti pozitivní zpětnou vazbu, provozovateli směnáren se to nelíbí.

„Když jsme začali blokovat směnárnu na adrese 28. října, od mnoha lidí jsme dostali tip na podobně nepoctivou směnárnu v ulici Karlova. Proto jsme ji taky obsadili a až později jsme zjistili, že obě směnárny mají jednoho majitele. Ten si nyní najal partičku několika mužů, kteří před oběma směnárnami stojí a snaží se nám bránit v informování turistů,“ vysvětluje Pirátka Magdalena Valdmanová, kandidátka do zastupitelstva Prahy 2, která akci proti nepoctivým směnárnám koordinuje.

Zástupci směnárny spolu s najatou ochrankou proti Pirátům používají různé metody, z nichž některé jsou za hranou přijatelného chování: například přivolávání policie 5x denně, vyhrožování, vytlačování tělem či rozbíjení informačních cedulí. „Naším cílem je přimět směnárny, aby přestaly používat klamavé obchodní praktiky. Z našich zkušeností víme, že turisté si v těchto nepoctivých směnárnách vyměňují peníze jen proto, že je zmatou informační tabule a myslí si, že směnárna nabízí úplně jiný kurz. Majitel směnárny se ale namísto nápravy rozhodl nás šikanovat. Jenže tím nás neodradí,“ říká kandidát Pirátů na pražského primátora Zdeněk Hřib.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama