MUDr. Zdeněk Hřib

  • Piráti
  • Hlavní město Praha
  • 1. nám. primátora hl. m. Prahy
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,48. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.11.2022 16:09:00

Populisté z ANO, nebo my z demokratické aliance. SPOLU se musí rozhodnout

Populisté z ANO, nebo my z demokratické aliance. SPOLU se musí rozhodnout

Komentář na facebookovém profilu k patové situaci na Magistrátu hl. m. Prahy.

 Pražské SPOLU se musí konečně rozhodnout!

Jestli chce složit koalici s demokraticky smýšlející Alianci stability, nebo s populistickým ANO. My už jsme kompromisy a vlastní návrhy nabídli. Teď je to na nich.

S volební vítězstvím se totiž pojí i ne vždy příjemná povinnost dohodnout se s ostatními. A teď ve hře není nic menšího než stabilita Prahy v době souběžných krizí a spokojenost místních obyvatel.

Koalice SPOLU se musí smířit s faktem, že nevyhrála s takovou převahou, jak očekávala, a že proto nemůže autokraticky poroučet celému městu. Ve volbách SPOLU získalo jen necelých 25 %, tedy méně než čtvrtinu hlasů obyvatel Prahy. Jejich nárok na obsazení většiny v radě města zároveň s obsazením pozice primátora tak prostě neodpovídá volebnímu výsledku.

Současná situace naopak spíš působí, jako by ve SPOLU čekali na prezidentské volby. Protože jako vítěz voleb zatím nevyvíjejí aktivitu ke vzniku koalice, kterou by vyvíjet měli. Připomínám, že poslední a zároveň jedinou nabídku jsme od nich dostali 22. října, tedy před více než třemi týdny. To bylo v době, kdy už jsme s Prahou sobě vystupovali jako Aliance stability. Od té doby se s námi odmítají setkat.

Věřím ale, že v zájmu všech ve SPOLU přijmou odpovědnost za Prahu a odblokují co nejdříve vznik nové koalice.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama