MUDr. Zdeněk Hřib

  • Piráti
  • Hlavní město Praha
  • 1. nám. primátora hl. m. Prahy
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,48. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.11.2022 19:21:00

Řešíme prodej Jindřišské věže, aby se nedostala do nesprávných rukou

Řešíme prodej Jindřišské věže, aby se nedostala do nesprávných rukou

Informace na facebookovém profilu k prodeji Jindřišské věže pražským arcibiskupstvím

 Možná jste zaznamenali překvapivou zprávu, že pražské arcibiskubství prodává za 75 milionů Kč Jindřišskou věž. Překvapivé to bylo ale i pro nás, protože jsme se zprávu dozvěděli až z médií. Opravdu mne mrzí, že stavbu tohoto typu arcibiskupství nenabídlo k přímému prodeji nejprve městu nebo městské části, aby bylo zajištěno její důstojné využití a aby měla náležitou péči.

Proto hned jak jsme se zprávu dozvěděli, začali jsme situaci řešit. Mluvil jsem už se starostkou městské části Praha 1 Terezií Radoměřskou i magistrátním radním pro majetek Janem Chabrem. Setkají se k společnému postupu se zástupci správy majetku pražského arcibiskupství.

Důležité bude znát přesné požadavky arcibiskupství a také konečnou cenu nemovitosti. Vzhledem k tomu, že je důvodem prodeje věže její ekonomická nevýhodnost, předpokládám, že tam bude také nyní vyžadována nějaká investice.

Každopádně máme zájem prověřit možnosti, jak získat tuto památku v historickém centru Prahy do správy města nebo městské části!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama