MUDr. Zdeněk Hřib

  • Piráti
  • Hlavní město Praha
  • 1. nám. primátora hl. m. Prahy
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,48. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.04.2022 22:45:00

Udělali jsme pořádek v datech o veřejných zakázkách

Udělali jsme pořádek v datech o veřejných zakázkách

Komentář na facebookovém profilu k transparentnějšímu hospodaření města

Dokazujeme, že jde dělat veřejné zakázky bez šmelin!

Za poslední roky v Praze neproběhla u veřejných zakázek žádná korupční kauza, jak tomu bylo za našich předchůdců. Transparentnější hospodaření města ale nenastalo jen tak samo od sebe. Je za tím poctivá mravenčí práce našeho Adama Zábranského, díky kterému zavádíme systémová protikorupční opatření.

V čem to spočívá?

Udělali jsme pořádek v datech o veřejných zakázkách a přehledně je zveřejnili. Na pár kliknutí jde teď dohledat, co, jak, kdy, od koho a za kolik město nakupuje. Zavedli jsme také povinnost otevřené soutěže u menších zakázek nad 500 000 Kč. Občané, úředníci i občané teď mají snadný přístup k potřebným informacím, což přispívá k férovějšímu prostředí a lepší kontrole.

Ale tím rozhodně nekončíme. Už jsme prosadili také spuštění centrálního nákupu zboží potřebného pro chod úřadu. Bude to vlastně takový moderní e-shop na nákup kancelářských potřeb, nábytku, zdravotních pomůcek, potravin, techniky nebo pohonných hmot. Díky tomu se sníží administrativa a město ušetří až desítky milionů korun ročně, které budeme moci využít ve prospěch Pražanů!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama