MUDr. Zdeněk Hřib

  • Piráti
  • Hlavní město Praha
  • 1. nám. primátora hl. m. Prahy
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,48. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.11.2019 8:43:00

V rámci čínské odvety přijde Praha o čínské turisty? Nesmysl

V rámci čínské odvety přijde Praha o čínské turisty? Nesmysl

Komentář na facebookovém profilu k předpokládanému úbytku čínských turistů v Praze

Občas zaznívají obavy, že v rámci čínské odvety přijde Praha o čínské turisty, a tím si uškodí.

Jenže tyto obavy nejsou na místě hned z několika důvodů.

1) Turisti, kteří přijíždějí do Prahy za poznáním nebo kulturou, jsou tady vítaní. Bez ohledu na to, z které jsou země. Čínští turisti přeci nemusí zanevřít na oblíbenou Prahu jen kvůli tomu, že tak činí jejich političtí představitelé.

2) Navíc přínos čínských turistů pro místní je sporný. Mívají vlastní cestovní kanceláře, ubytovací služby nebo restaurace. Když nakupují, tak především v luxusních podnicích typu butiky v Pařížské. To běžným Pražanům nijak přímo neprospívá.

3) Praha se nemusí bát nedostatku turistů, protože jich sem ročně zavítá přes 8 milionů. Pro srovnání: v roce 2012 to bylo necelých 6 milionů a v roce 2000 to byly necelé 3 miliony. Naším současným cílem je tedy spíš udržitelný turismus. Některé části centra totiž už teď trpí takzvaným overturismem (nadměrným turismem), který městu škodí přílišnou zátěží.

Jinak pokud vládnete angličtinou, můžete si níže přečíst souhrnný článek o vztahu Prahy a Pekingu. Celé téma je zasazeno do širšího kontextu současných česko-čínských vztahů. ZDE

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama