MUDr. Zdeněk Hřib

  • Piráti
  • Hlavní město Praha
  • 1. nám. primátora hl. m. Prahy
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,48. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.03.2019 14:32:00

Vedení města přijme předsedu tibetské exilové vlády

Vedení města přijme předsedu tibetské exilové vlády

Primátor hlavního města Prahy Zdeněk Hřib společně s radní hlavního města Hanou Kordovou Marvanovou a dalšími zástupci města přijmou předsedu tibetské exilové vlády, pana Lobsanga Sangaye s delegací.

 Přijetí se uskuteční na základě iniciativy radní Marvanové 6. března v 17.30 hodin v Brožíkově sále Staroměstské radnice. Pan Sangay je v České republice od 5. do 7. března na pozvání pořadatelů festivalu Jeden svět.

Předseda exilové vlády Lobsang Sangay v rámci festivalu předá cenu Homo Homini udělovanou společností Člověk v tísni osobnostem, které se významně zasloužily o prosazování lidských práv, demokracie a nenásilného řešení politických konfliktů.

„Předchozí vedení hlavního města upřednostňovalo dobré politické vztahy s Čínskou lidovou republikou za každou cenu a nezohledňovalo skutečnost porušování lidských práv a svobod. Představy předchozího vedení o výhodnosti tohoto postupu se dosud nenaplnily, ani v získání pandy do pražské zoo,“ uvedl primátor Zdeněk Hřib.

  „Tímto se Praha vrací k tradici vyvěšování tibetské vlajky. Je podstatné, aby Praha jako hlavní město České republiky, která zažila 40 let totality, neopomíjela obhajovat dodržování lidských práv ve světě a upozorňovala na jejich porušování jako například v Tibetu. Děkuji Kateřině Jacques Bursíkové, že ona a organizace Češi Tibet pomohli zorganizovat setkání s předsedou tibetské exilové vlády Lobsangem Sangayem,“ doplnila radní Hana Kordová Marvanová, z jejíž iniciativy se přijetí uskuteční.

V pondělí budou pražští radní jednat o vyvěšení tibetské vlajky. Pokud radní připravené usnesení schválí, bude vlajka vyvěšena od pátku 8. 3. od 18.00 hodin do pondělí 11. 3. do 8.00 hodin nad hlavními vchody Nové radnice a Škodova paláce.

V přízemí Nové radnice připravuje magistrát taktéž výstavu výtvarné a literární soutěže škol Mezinárodní kampaně Vlajka pro Tibet.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama