MUDr. Zuzana Roithová, MBA

Místopředsedkyně KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,59. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.09.2011 13:22:31

EU by neměla nutit k zakotvení sňatků stejného pohlaví do právního řádu

EU by neměla nutit k zakotvení sňatků stejného pohlaví do právního řádu

K návrhu usnesení EP o lidských právech, sexuální orientaci a genderové identitě v OSN.

Zuzana Roithová se obula do návrhu usnesení, kterým má Evropský parlament reagovat na zprávu Rady pro lidská práva OSN o lidských právech, sexuální orientaci a genderové identitě. Usnesení Evropského parlamentu hází země EU do jednoho pytle s rozvojovými zeměmi, kde v 80 zemích je homosexualita trestným činem a v sedmi z nich dokonce pod trestem smrti. "Mám pocit, že navrhovatelé usnesení EP tak činí ve stejné linii, jak k tomu přistupují jiné organizace. Usnesení je velmi obecné, členské státy jsou obviněny z toho, že v nich denně dochází k porušování lidských práv, která souvisejí se sexuální orientací a genderovou identitou, přitom neuvádí jediný příklad. EU by neměla překračovat své kompetence a ani nepřímo nutit členské státy k zakotvení sňatků stejného pohlaví do právního řádu a postavit je na úroveň institutu manželství," říká česká europoslankyně Zuzana Roithová.

"Jak zpráva OSN, tak také toto usnesení EP nejsou závaznými dokumenty. Přesto je škoda, že tyto deklaratorní texty vykazují tolik chyb a povrchních soudů, jsou špatně citovány dokumenty, určitá práva jsou úmyslně vytržena ze souboru lidských práv a nejsou uvedeny příklady jejich porušení. Proto toto usnesení parlamentu nepodpořím," vysvětluje svůj postoj europoslankyně za KDU-ČSL.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama