MUDr. Zuzana Roithová, MBA

Místopředsedkyně KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,59. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.09.2015 11:30:00

Prohrát, to je přirozená vlastnost demokracie. Nestrašte Lisabonskou smlouvou

Prohrát, to je přirozená vlastnost demokracie. Nestrašte Lisabonskou smlouvou

Zuzana Roithová, bývalá poslankyně Evropského parlamentu, natočila nové video “Nestrašte znovu Lisabonskou smlouvou!” a připojila ho na kanálu youtube k původnímu videoblogu z roku 2009.

“Trvám na tom, že Lisabonská smlouva dala šanci také efektivněji bojovat proti nelegální migraci. Kdybychom tuto šanci využili plně a včas – tedy dohodli se na společné a důsledné migrační a azylové politice, neproudili by dnes ekonomičtí azylanti do Evropy. Kvóty jsou jen důsledkem zpozdilosti vlád zemí, které si myslely, že situace na jihu není jejich problém,” shrnula Zuzana Roithová obsah svého aktuálního videoblogu.

Zároveň trvá na tom, že Evropa není tzv. o nás bez nás, ale o nás s námi.

“Je hloupé se vysmívat jen proto, že Česká republika nedokázala na společných jednáních přesvědčit většinu ostatních státníků o dobrovolnosti kvót. Ty by byly samozřejmě lepší, než kvóty závazné. Prohrát – stejně jako vyhrát v řádném hlasování – to je přece přirozenou vlastností demokracie. Důležitější však než legislativní forma pomoc je naše dobrá vůle, humanita a solidarita,” dodala Zuzana Roithová.

Videoblog naleznete zde: https://www.youtube.com/watch?v=DhsSzSHpprI .
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama