MVDr. Josef Řihák

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,26. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.04.2015 17:42:20

Je před námi ještě mnoho práce, kterou musíme napravit chyby pravicových vlád.

Je před námi ještě mnoho práce, kterou musíme napravit chyby pravicových vlád.

V sobotu 11. dubna se v Praze uskutečnilo první zasedání Ústředního výkonného výboru ČSSD po březnovém sjezdu, které mělo na programu důležitá personální a programová témata. Jednou z nejdůležitějších části byla volba deseti členů do předsednictva so

Celkem bylo do předsednictva zvoleno deset členů. Jedním z nich byl i Marcel Chládek, který reprezentuje Středočeský kraj. Marcel Chládek je  jedním z nejpopulárnějších ministrů současné vlády, protože se mu daří dělat pozitivní změny na Ministerstvu školství, mládeže a tělovýchovy. Do předsednictva byli také zvoleni: Jaroslav Foldyna (Ústecký kraj), Alena Gajdůšková (Zlínský Kraj), Hana Hozmanová (Karlovarský kraj), Lumír Palyza (Moravskoslezský kraj), Jiří Petrů (Jihomoravský kraj), Irena Ropková (Praha), Jaroslav Špaček (Královéhradecký kraj), Milan Štěch (kraj Vysočina), Jiří Zimola (Jihočeský kraj).

Ani místopředsedové ČSSD nelení. Po necelém měsíci po sjezdu si rozdělili úkoly, které budou mít na starosti. Přesně tak, jak bylo slíbeno delegátům 38. sjezdu. První místopředseda ČSSD bude mít na starosti krajskou a komunální politiku, asociaci krajů, klub starostů a primátorů. Hospodaření si vzal pod svá křídla Martin Starec. Zástupce Středočeského kraje ve vedení ČSSD Jan Hamáček má na starosti zahraniční vztahy ČSSD, média, sociální sítě a nově vznikající webové stránky. Michaela Marxová Tominová má v kompetenci odborné komise a její cílem je jejich efektivní fungování. Odbory, Mladé sociální demokraty, ale i Masarykovu Akademii bude mít na starosti Teska Arnoštová. Programové otázky a přípravu programové konference pak spadá pod Lubomíra Zaorálka.

Ale zasedání Ústředního výkonného výboru bylo také i o povinnostech a úkolech. Předseda ČSSD zadal jednotlivým ministrům za sociální demokracii důležité úkoly, které na ně čekají. Jedná se například o opatření pro stabilizaci Moravskoslezský a Ústecký kraj, které jsou trápeny nezaměstnaností. Dále podpora našeho exportu a podpora zahraničních investic v České republice, příprava zákona o sociálním bydlení, zákon o náhradním výživném. Důležitý úkol stojí před Marcelem Chládkem, který se v současnosti zabývá reformou regionálního školství, tak aby školy byly schopné lépe reagovat na požadavky trhu práce.

Je před námi ještě mnoho práce. Práce, kterou se snažíme napravovat chyby předchozích pravicových vlád. Ale věřím, že se nám to společně podaří, neboť jsme toho za krátkou dobu dokázali hodně.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama