MVDr. Josef Řihák

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,26. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.09.2014 12:43:26

Kdy slíbí pan Vařeka voličům i modré z nebe?

Kdy slíbí pan Vařeka voličům i modré z nebe?

Zprvu se zájmem a později s velkým údivem jsem četl již asi třetí pokračování předvolební ságy pana Vařeky juniora, lídra hnutí ANO 2011.

Dokola tvrdí, že ví, jak vyřešit nezaměstnanost. A když má přijít s řešením, popíše nám plány, které údajně povedou k zaměstnání stovek lidí a k masivnímu přílivu turistů do regionu. Plán má ohromný název: Multifunkční sportovně rekreační areál Třemošná. Názvem to ale prakticky končí. V budoucí CHKO Brdy, která ovšem ještě ani zdaleka není zřízena, chce vybudovat sjezdovky o délce šesti kilometrů, lanový park, ohniště, dráhy pro in-line bruslaře, dokonce lázně, hotel, informační středisko, zookoutek a řadu dalších věcí. Kdyby to šlo, tak zřejmě i prodejnu modrého z nebe.

Vybudování takového areálu by stálo stamiliony korun i více, a je tak otázkou, kde by se na takový projekt vzalo dostatek peněz. Jak dlouho by vybudování takového areálu trvalo? Pět nebo deset let? A kolik stromů by muselo padnout? Tisíc nebo dva tisíce? Sociální demokracie dlouhodobě bojuje proti drancování přírody a ohrožování zdrojů pitné vody. Odmítáme těžbu zlata i břidličných plynů. A nyní by snad uprostřed úžasné přírody, kam lidé míří za klidem, odpočinkem, kde rádi chodí nerušeně pěšky či jezdí na kole a kochají se přírodou, chtěl pan Vařeka vybudovat kolos s nedozírnými ekologickými následky? To přeci musíme odmítnout!

A nejenže pan Vařeka krájí medvěda, který ještě běhá po lese. On ani neřeší fakt, že je lídrem hnutí ANO do komunálních voleb ve městě Příbram. Neřeší ani územní plánování, vlastnictví dotčených pozemků a mnoho dalších věcí. V místech, kde chce dělat parkoviště a další stavby jsou studny s pitnou vodou pro Obecnici.  Projekt, který představil je z říše špatných snů a je od pana Vařeky velmi troufalé si o lidech z Příbrami myslet, že na takové nesmysly naletí.

Návrh je sám o sobě troufalý, neboť ministr obrany za hnutí ANO Stropnický několikrát ujišťoval veřejnost, že po případném zrušení Vojenského újezdu Brdy rozhodně na tomto území nehrozí žádné developerské projekty. A najednou si přímo hnutí ANO zaplatí studii, která není ničím jiným než megalomanským developerským projektem. Další důkaz toho, že celé hnutí ANO je jen podnikatelským subjektem a jeho členové nejsou nic jiného než byznysmeni.

Vedení příbramské radnice ani sociální demokracie určitě na podporu cestovního ruchu nezanevřelo. Propagujeme město na veletrzích cestovního ruchu, vydáváme propagační materiály, funguje zde informační turistické centrum, nově máme pro turisty, ale nejen pro ně i vláček, podporujeme v našem městě kulturu i sport, tvoříme parkovací místa, pokud je to možné, pravidelně upozorňujeme turisty na místa, která v Příbrami mohou navštívit, a to i v rámci některých evropských projektů ve spojení s příbramskými školami. Ano, lze se nad oblastí cestovního ruchu zamyslet určitě více, ale mazat lidem med kolem úst, slibovat nemožné a hned, to je styl, který se do našeho města pokouší zavést jenom pan Vařeka junior. Nakonec by projekt multifunkčního areálu na Třemošné skončil stejně nešťastně jako jeho jiné podnikatelské projekty a Příbramákům by zbyly jen oči pro pláč.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama