MVDr. Josef Řihák

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,26. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.10.2014 19:45:41

Omluví se předseda hnutí ANO v Příbrami?

Omluví se předseda hnutí ANO v Příbrami?

Dne 29.9.2014 vydalo Krajské státní zastupitelství v Praze usnesení, kterým definitivně ukončilo prověřování takzvané kauzy I. polikliniky. Krajský státní zástupce věc odložil s konstatováním, že v dané věci nejde o podezření z trestné činnosti.

Krajský státní zástupce potvrdil to, co již od počátku vedení Města Příbram tvrdilo, totiž, že takzvaná komise neovlivnila a ani nemohla ovlivnit prodej I. polikliniky a že při prodeji I. polikliniky volení zástupci města postupovali s péčí řádného hospodáře. Konstatoval rovněž, že prodej byl transparentní a že se po dobu několika měsíců mohl každý o koupi uvedené budovy ucházet a nabídnout cenu vyšší, než nynější vlastník. Potud skutečnosti, které byly těm, kteří se o věc skutečně zajímali, asi zřejmé již dlouho.

Krajský státní zástupce ve svém usnesení zároveň vyslovil názor, že celou situaci by bylo možné vysvětlit i jako možnou manipulaci za účelem vytvoření možnosti stíhání členů takzvané komise pro otevírání obálek. S ohledem na to, že vyšetřování celé „kauzy“ provázely masivní úniky informací z trestního spisu, takže o jeho obsahu měl s největší pravděpodobností větší přehled, než samy vyšetřované osoby, nejeden vyvolený zástupce tisku, a obvinění členů komise přišlo právě na začátku volební kampaně do komunálních voleb přesto, že věc se vyšetřuje již tři roky, nelze se ubránit podezření, zda se ze strany orgánů činných v trestním řízení jednalo skutečně jen o opakované pochybení, nebo byla jejich aktivita, včetně načasování jednotlivých kroků, motivována jinak. Každý si ostatně může sám posoudit, kdo se v průběhu času nezákonně zveřejněnými informacemi z trestního spisu oháněl a komu tím chtěl prospět. Věc je natolik zřejmá, že nepotřebuje komentář.

Jen by bylo dobré porovnat, zda se orgány činné v trestním řízení budou do budoucna stejně „transparentně“ a agilně zabývat i prověřením postavení a případné účasti pana Vařeky v nové rittigovské kauze „Oleo Chemical“, neboť je zřejmé, že toto jméno figuruje ve výčtu bývalých statutárních orgánů uvedené společnosti.     

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama