MVDr. Stanislav Mišák

  • SOCDEM
  • Zlínský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,04. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.02.2015 4:31:00

Hejtman Mišák jednal o možnosti podpory leteckého průmyslu v kraji ze zdrojů EU

Hejtman Mišák jednal o možnosti podpory leteckého průmyslu v kraji ze zdrojů EU

Při pracovním setkání se zástupci agentury Clean Sky zřízené ve spolupráci s Evropskou komisí pro podporu rozvoje leteckého průmyslu v Evropské unii jednali zástupci Zlínského kraje.

Agenturu Clean Sky reprezentoval Bruno Mastantuono, poradce pro strategický rozvoj, a jeho kolega Michel Goulain. Jednání se účastnila také poslankyně Evropského parlamentu Martina Dlabajová a zástupci některých leteckých firem ze Zlínského kraje.

„Jednalo se o první informativní schůzku na této úrovni, kdy šlo hlavně o to vyjádřit podporu rozvoji leteckého průmyslu ve Zlínském kraji. Výrobou letadel se v našem regionu zabývá desítka firem, které zaměstnávají přibližně 1 600 pracovníků. Na tento specifický a vysoce sofistikovaný segment průmyslu je navázána řada dalších firem ve Zlínském kraji, proto rozvoj letectví je v našem eminentním zájmu. Po tomto prvním informativním setkání budeme moci nyní jednat konkrétněji o možnostech intenzivnějších kontaktů a spolupráce s členskými státy a regiony Evropské unie, které mohou vést k synergickým efektům v této oblasti,“ řekl hejtman Stanislav Mišák.

Projekt Clean Sky (Čistá obloha pro společné podnikání) je evropský program zaměřený na výzkum a inovace v letectví. Budou na něj vyčleněny významné finanční prostředky v rámci evropských strukturálních a investičních fondů v programovacím období 2014-2020. Na celý program je předběžně vyčíslena částka 1,75 miliardy euro.

„U projektů jako je Clean Sky, je stěžejní zapojení veřejné, soukromé i akademické sféry. Považuji za potřebné tyto oblasti propojovat, a proto se také konalo toto první jednání se Zlínským krajem. Jako členka Výboru pro zaměstnanost a sociální věci Evropského parlamentu usiluji právě o tyto konkrétní aktivity, které dávají naší další práci legislativní a zpravodajský smysl,“ uvedla Martina Dlabajová, která setkání iniciovala.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama