MVDr. Stanislav Mišák

  • SOCDEM
  • Zlínský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,04. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.06.2010 19:13:00

Spodní voda zaplavuje sklepy, stále hrozí sesuvy

Spodní voda zaplavuje sklepy, stále hrozí sesuvy

III. povodňový stupeň na řece Moravě v hlásných profilech Kroměříž a Spytihněv.

Po kulminaci a následném poklesu hladiny většiny vodních toků během nočních hodin eviduje Krizový štáb Zlínského kraje ve čtvrtek odpoledne III. stupně povodňové aktivity na řece Moravě v hlásných profilech Kroměříž a Spytihněv. 

Během dopoledne bylo krizovými štáby obcí s rozšířenou působností i samotnými občany Zlínského kraje nahlášeno další zaplavení sklepů, rozlivy lokálních potoků a řek a zejména narůstající spodní voda, která komplikuje situaci na mnoha v minulosti již zatopených místech v kraji. Na řešení těchto situací spolupracují krizové štáby obcí s rozšířenou působností spolu s Krizovým štábem Zlínského kraje v úzkém propojení se složkami Integrovaného záchranného systému.

Pro zmírnění situace nakoupil Zlínský kraj dalších 9 tisíc pytlů, které okamžitě vydal na potřebná místa v Zářičí a Uherské Hradišti, zbylé pytle jsou uschovány Hasičským záchranným sborem Zlínského kraje. „Vzhledem k nepříznivé meteorologické prognóze, která předpovídá během noci ze čtvrtka na pátek až 35 mm srážek v oblastech Beskyd a Bílých Karpat se situace může operativně velmi rychle změnit," přiblížil situaci tajemník Krizového štábu Zlínského kraje Karel Malinovský.

V souladu s vyhlášeným stavem nebezpečí rozhodl starosta obce Pravčice po předchozím souhlasu Ředitelství silnic Zlínského kraje o překopání komunikace mezi jeho obcí a Němčicemi tak, aby se odvedla valící se voda z polí směrem pryč od lidských obydlí. I nadále zůstává neprůjezdný úsek Koryčany - Jestřabice ke kterému přibyl nově také úsek Pravčice - Němčice.

Veřejnost může získat aktuální informace o povodních v třinácti Krizových štábech obcí s rozšířenou působností, kde vyčlenění pracovníci poskytnou aktuální informace o situaci ve svých správních obvodech. Informace lze získat také na Zlínským krajem zřízené speciální telefonní lince +420 577 043 171.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama