Marcel Chládek

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,16. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.05.2014 20:35:15

Chládkova rigorózní práce je v pořádku, potvrdila UK

Chládkova rigorózní práce je v pořádku, potvrdila UK

Vyjádření vedení Univerzity Karlovy a Filozofické fakulty UK k podobě rigorózního řízení na této fakultě:

V Lidových novinách vyšel dne 16. 5. 2014 článek „Podivný titul ministra Chládka“, jenž zpochybňuje kvalitu rigorózní práce současného ministra školství Marcela Chládka obhájené v roce 2006 na Katedře andragogiky a personálního řízení Filozofické fakulty Univerzity Karlovy v Praze.

„Podoba rigorózní práce Marcela Chládka a její rozsah splňovaly nároky kladené tehdy na rigorózní práce, celý průběh rigorózního řízení se řídil tehdy platnými zákony a vnitřními předpisy univerzity,“ říká děkanka Filozofické fakulty UK doc. Mirjam Friedová, a dodává: „V průběhu let se postupně nároky na diplomové, rigorózní i disertační práce výrazně zvyšují.“

Rigorózní řád Filozofické fakulty Univerzity Karlovy v Praze platný od roku 1999 do roku 2008 nestanovoval minimální rozsah rigorózní práce. Od roku 2010 musí mít rigorózní práce rozsah alespoň 100 normostran.

prof. MUDr. Tomáš Zima, DrSc., MBA, rektor Univerzity Karlovy
doc. Mirjam Friedová, Ph.D., děkanka Filozofické fakulty UK
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama