Marcel Chládek

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,16. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.12.2011 13:47:13

Dobešův plán financování regionálního školství je pro venkov likvidační

Dobešův plán financování regionálního školství je pro venkov likvidační

Školství je řízeno chaoticky a nekoncepčně, to není žádná novinka. Někdy se ale nestačím divit, s čím to Josef Dobeš zase přišel...

Když jsem totiž poprvé viděl materiál ministra Josefa Dobeše, který se týká financování regionálního školství, doslova jsem se zhrozil, protože předčil všechna má očekávání o tom, jak bude špatný. Tento materiál likviduje nejen regionální školství, ale i venkov jako takový, protože povede k likvidaci venkovských škol. A pokud obec nebude mít na svém území školu, spadne o kategorii níže, protože škola je jedno z hlavních kritérií těch rodin, které zvažují nákup či pronájem nemovitosti v té či oné obci.

To však není jediná výtka vůči tomuto nekoncepčnímu materiálu. Dalším problémem je odebírání pravomocí krajům a obcím a převádění je na ministerstvo školství. Tam však chybí na takto rozsáhlou agendu aparát.

Josef Dobeš svým návrhem pouze potvrzuje to, co si o něm už všichni dlouho myslí, a totiž, že je likvidátorem českého školství, které kritizují už úplně všichni - od učitelů a nepedagogických pracovníků přes odborníky až po samotné studenty.

Vyzývám Josefa Dobeše, aby výše uvedený návrh stáhl. Prohlašuje o něm sice, že do školství přináší prvek kvality, tento prvek je však zřejmě pouze stopový, protože já osobně, a stejně tak odborná veřejnost, v něm vidíme pouze škrty, které povedou k likvidaci sítě základních škol, která na našem území funguje již mnoho let.

Jako ČSSD Dobešův návrh zcela odmítáme a přidáváme se k výzvám obcí a krajů, které mají stejný názor.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama