Marcel Chládek

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,16. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.12.2011 13:52:51

Hrubky v testech pro žáky základních škol – opakuje se historie?

Hrubky v testech pro žáky základních škol – opakuje se historie?

Když přišel Josef Dobeš se svou verzí tzv. státní maturity, dostal jsem desítky mailů, které upozorňovaly na hrubé chyby v testových otázkách. O tom ostatně informovala i média. Dnes se jak se zdá historie opakuje Hrubky jsou i v testech pro ZŠ.

Josef Dobeš tvrdil, že chce těmito testy objektivně ověřit znalosti žáků a zvýšit tak úroveň našeho školství. Ptám se tedy, jak může test s chybami znalosti žáků objektivně ověřit a zlepšit úroveň školství? Zatím to vypadá na další ostudu Josefa Dobeše a jeho plánů, kdy chce z českých žáků udělat testovací králíky. 
Jen doplním, že dvoudenní testování, které probíhá na 104 vybraných školách je pouze pokusné. Pokud Josef Dobeš spustí od roku 2014 ostrou verzi tohoto testování – a všechno naznačuje, že tak učinit chce – projekt vyjde daňového poplatníka minimálně na 300 milionů korun. Trochu moc na to, aby se v testech objevovaly hrubky, nemyslíte?
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama