Marcel Chládek

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,16. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.06.2010 10:00:00

Na opravu lávky nejsou peníze

Na opravu lávky nejsou peníze

Mladá fronta DNES - střední Čechy, 1.6.2010

Můstek přes Rakovnický potok v Bořivojově ulici, přes který denně projdou desítky lidí, má být ještě letos opraven. Za co, však nikdo neví.


RAKOVNÍK V Rakovníku chystají rekonstrukci nábřeží T. G. Masaryka, které je ve špatném stavu. Nový povrch vozovky a upravené chodníky získá také ulice Generála Kholla, kde už práce začaly, a zároveň by měla být vybudována nová lávka přes Rakovnický potok u Bořivojovy ulice.
„Celkové náklady přesáhnou 12 milionů korun, na poslední akci ale město ještě musí získat finance,“ řekl mluvčí radnice Jan Polák.

Rakovničtí se na všechny opravy snažili získat jako na jeden projekt dotaci od ministerstva financí. To se však nepodařilo. Proto je město musí zaplatit ze svého rozpočtu. Peníze má však zatím jen na rekonstrukci nábřeží, jež bude stát 2,8 milionu korun, a na opravu ulice Generála Kholla s náklady 3,7 milionu. Pět a půl milionu na lávku přes Rakovnický potok mu stále schází.

K tomu, že lávka musí být rekonstruována ještě letos, zavázali radnici zastupitelé. Opravy mezi zastupiteli prosadil senátor Marcel Chládek (ČSSD). Podle starosty Zdeňka Nejdla (ODS) však na opravy nejsou v rozpočtu peníze.

„Původně se předpokládalo, že v letošním roce budou kryty první dvě etapy a ta třetí by se udělala v příštím roce. Zastupitelé ale vyjádřili vůli, že by bylo vhodné udělat třetí etapu také letos,“ připomněl Polák. Radní tak musí sehnat více než pět a půl milionu korun v položkách rozpočtu města.


Rozhodnou v červnu


Podle některých zastupitelů by se lávka mohla zaplatit z peněz, které město získá za prodej svého podílu ve firmě Tepelné zásobování Rakovník. O obchodní podíl ve společnosti zásobující teplem zhruba polovinu bytových domů v Rakovníku projevila zájem firma Energie AG Teplo Bohemia, která za něj chce zaplatit 25 milionů korun. Energie AG také již nyní vlastní 66 procent firmy.
„Mohli bychom také ušetřit na tom, že by lávka vznikla dřevěná nebo bychom letos vynechali překládky sítí,“ uvedl Nejdl.

Konečné rozhodnutí však učiní až zastupitelstvo města na svém červnovém jednání. Rozhodnout by mělo také vyjádření finančního výboru.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama