Marcel Chládek

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,16. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.12.2011 17:18:12

Nečas s Gazdíkem kritizují Josefa Dobeše. Proč až po roce a půl??

Nečas s Gazdíkem kritizují Josefa Dobeše. Proč až po roce a půl??

ředseda poslaneckého klubu TOP 09 se v dnešní MF Dnes nechal slyšet, že by měl ministr školství Josef Dobeš rezignovat. „Kromě zmatků v úřadu neudělal jedinou koncepční věc,“ říká Petr Gazdík. Ke kritice se připojil i premiér Nečas.

Nezbývá než s nimi souhlasit. Zároveň se ale ptám, proč s tak silnými slovy vrcholní představitelé ODS a TOP 09 přichází až po roce a půl Dobešova působení v čele resortu školství? Cožpak nevěděli už dříve, že kroky Josefa Dobeše vedou k naprosté destabilizaci českého systému vzdělávání? Nečasova a Gazdíkova kritika tak zavání čistým alibismem.

Osobně jsem Josefa Dobeše kritizoval již od počátku jeho působení v čele resortu, kdy Dobeš v mnoha směrech působí jako vlk hlídající stádo ovcí. Ale nebyl jsem to jen já, kritizovali jej rovněž odborníci, učitelé, odboráři, nepedagogové a v neposlední řadě také samotní studenti. Kritika na Dobešovu hlavu se tedy snesla už z každé úrovně jeho resortu. Jak premiér Nečas, tak představitelé TOP 09 včetně pana Gazdíka, byli k této kritice hluší a slepí. Nesou tedy za Dobešovy kroky v čele resortu školství plnou odpovědnost, ze které se nemohou nijak vyvléci.

Josef Dobeš se od samého počátku jevil jako zcela neschopný ministr, který neumí pracovat systémově a koncepčně. Oknem vyhodil desítky milionů korun na podezřelé projekty a jeho návrh financování regionálního školství hrozí dokonce totálním rozpadem venkovské sítě škol. To, že ministerstvo školství nečerpá prostředky EU a hrozí jejich zastavení, také není žádnou novinkou. Opakuji, že odpovědnost nese nejen sám Josef Dobeš, ale rovněž Petr Nečas a jako vrcholný představitel TOP 09 i Petr Gazdík.

Josef Dobeš si svými přešlapy v čele resortu koleduje o změnu letitého rčení „kozel zahradníkem“. Nově by mohlo znít „Dobeš ministrem“. Smysl by zůstal naprosto stejný.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama