Marcel Chládek

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,16. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.06.2010 9:30:53

Některým středočeským obcím hrozí do několika let zánik

Některým středočeským obcím hrozí do několika let zánik

www.rozhlas.cz, autor: Pavel Pavlas, 27.6.2010

Málo pracovních míst a nedostatek autobusových nebo vlakových spojů. To jsou hlavní důvody, proč možná do několika let některé obce ve Středočeském kraji zaniknou.

I přes to, že každoročně Středočechů přibývá, počet obyvatel se minimálně v devíti vesnicích u vnějších hranic kraje snížil za posledních pět let až o 20 procent.

Vedení Středočeského kraje se s nepříznivou situací nechce smířit a vytvořilo fond rozvoje měst a obcí, do kterého dává kraj půl miliardy korun ročně. „A zároveň se snažíme i z regionálního operačního programu upřednostnit ty žádosti, které jsou z těchto - podle socioekonomických ukazatelů - chudších oblastí,“ uvedl náměstek hejtmana pro tuto oblast Marcel Chládek.

„Ale samozřejmě je nutné, aby si všichni obyvatelé, kteří chtějí žít na vesnici, uvědomili, že život je tam jiný – má svá specifika a je jednoduše řečeno tvrdší,“ dodal.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama