Marcel Chládek

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,16. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.05.2010 8:00:00

Občané kvůli nemocnici píší na ministerstvo

Občané kvůli nemocnici píší na ministerstvo

Lounský PRESS, 5.5.2010

Lounsko (hod) Občanům města Louny se nelíbí současná situace týkající se zdravotní péče, snaží se donutit vlivné osoby k nějakému řešení, které by zajistilo snazší dostupnost péče, pohotovost, mají strach, že v případě zdravotních nesnází zůstanou bez pomoci, nebo budou muset zajet do Žatce, Mostu či Chomutova. „Dlouhý transport může ohrozit život pacientů. Prosíme Vás paní ministryně o řešení akutní situace,“ uvádí ve svém dopisu adresovaném ministryni Daně Juráskové občanka města Louny. Dostalo se však strohé odpovědi, že všeobecně dochází ke koncentraci poskytování péče do nemocnic větších měst, v těch menších zůstávají lůžka následné péče. „Za zajištění zdravotní péče jsou zodpovědné zdravotní pojišťovny, obraťte se tedy na nebo na krajský úřad,“ doporučuje v odpovědi občance Stanislava Pánová, ředitelka odboru zdravotních služeb ministerstva zdravotnictví.

Tato výměna informací se dostala k senátorovi Marcelu Chládkovi, kterému se zdá odpověď ministerstva zoufalým občanům nedostatečná. Chce sám jednat s ředitelem Všeobecné zdravotní pojišťovny o zajištění dostupnosti zdravotní péče v Lounech.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama