Marcel Chládek

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,16. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.08.2012 15:50:08

Pokračuje šlendrián v podobě státních maturit za tichého přihlížení ministra?

Pokračuje šlendrián v podobě státních maturit za tichého přihlížení ministra?

Na webových stránkách ministerstva školství se objevily informace o státních maturitách na jejich jarní termín v roce 2013, ale...

Poté, co ministr školství Petr Fiala po ustavení odborné komise ohlásil, že státní maturity v příštím roce projdou změnami, čekalo na studenty a jejich rodiče nemilé překvapení - z informací na webu vyplývá, že se v příštím roce nezmění vůbec nic.

Jako stínový ministr školství se tedy ptám - protože to není poprvé, co se na webových stránkách ministerstva objevily podivné informace - zda se jedná "pouze" o šlendrián a chybu některého z úředníků, anebo si z nás všech, a zejména z maturantů, ministr Fiala udělal svými předchozími vyjádřeními dobrý den a státní maturity pojedou i nadále ve stejné, tedy zcela špatně nastavené podobě.

Jakožto člen odborné komise, kterou ministr Fiala na nápravu chyb ve státní maturitě svolal, se dále ptám, zda jsme panu ministrovi posloužili jako tzv. užiteční idioti, kteří v době největších problémů se státní maturitou posloužili pro uklidnění situace, ale karavana, tedy CERMAT jede dál.

Vyzývám proto ministerstvo školství k jasnému vyjádření, jak bude státní maturita na jaře 2013 vypadat. Zda stejně, jako ta předchozí, tedy že to bude stejné fiasko, jako letos, anebo tak, jak pan ministr sliboval. Není možné omlouvat vyvěšení těchto informací tím, že to je stále platná verze, která se možná změní, ale také možné ne.

Poté, co letos u maturit propadla jedna pětina studentů, což z velké části způsobila špatně nastavená státní maturita, považuji za krajně nevhodné strašit maturanty a jejich rodiče takovýmto způsobem
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama