Marcel Chládek

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,16. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.01.2012 13:01:21

V senátu proběhne veřejné slyšení na téma financování regionálního školství

V senátu proběhne veřejné slyšení na téma financování regionálního školství

Svaz měst a obcí ČR požádal předsedu senátního Výboru pro vzdělávání, vědu, kulturu, lidská práva a petice Jaromíra Jermáře o uspořádání veřejného slyšení na téma financování regionálního školství.

Svaz měst a obcí ČR, ale stejně tak i jiná regionální sdružení, totiž zcela odmítá plán současného ministra školství Josefa Dobeše, kdy hrozí faktická likvidace většiny tzv. venkovských škol. Absence základní školy v obci se totiž odrazí na jejím budoucím rozvoji, kdy je přítomnost školského zařízení jedním z hlavních hledisek u potenciálních majitelů nemovitostí či pozemků.

Zástupci svazu měst a obcí již před několika dny o této věci jednali s místopředsedou senátního Výboru pro vzdělávání, vědu, kulturu, lidská práva a petice a zároveň stínovým ministrem školství za ČSSD Marcelem Chládkem. „Dohodli jsme se, že plán Josefa Dobeše je třeba zavrhnout jako celek,“ říká k celé věci Marcel Chládek. Jako senátor za Rakovnicko a Lounsko pak upozornil, že jen v tomto regionu by kvůli plánu Josefa Dobeše zaniklo na 80% venkovských škol. „To je zcela nepřípustné. Josef Dobeš tímto svým návrhem potvrzuje svou roli likvidátora českého školství, který chce tento resort fakticky privatizovat. Zřizovatele škol nutí k bezhlavému šetření, aby na ministerstvu mohl vyhazovat stamiliony komínem,“ dodává Marcel Chládek.

Podle něj lze očekávat, že se veřejné slyšení v Senátu Parlamentu ČR uskuteční již v únoru. „Na slyšení bude samozřejmě pozván i ministr školství Dobeš, nicméně neočekávám, že by se dostavil, protože kdykoliv jsme jej na veřejná slyšení – ať už to bylo ke státním maturitám či k jiné problematice – tak se na poslední chvíli omluvil a poslal za sebe některého ze svých náměstků. Takto si však přístup ministra školství nepředstavuji,“ dodává závěrem senátor a stínový ministr školství Marcel Chládek.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama