Marcel Chládek

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,16. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.08.2010 20:06:28

Zastavení prací na silnicích R6 a R7 se rovná pohřbu celého regionu

Zastavení prací na silnicích R6 a R7 se rovná pohřbu celého regionu

TZ, Marcel Chládek, 17.8.2010

Obyvatelé řady obcí v okresech Rakovník a Louny čekají již léta na slibovanou výstavbu rychlostních komunikací R6 a R7, které by odklonily značně frekventovanou dopravu mimo obce regionu. V současné době patří obě zmiňované silnice mezi nejnebezpečnější v České republice. Například silnice z Prahy do Karlových Varů je značně přetížena kamionovou dopravou a prochází přímo středem celé řady obcí Rakovnicka a Lounska. Pikantní je především situace v obci Petrohrad, kdy na jedné straně silnice bydlí většina obyvatel obce a na druhé je místní škola. Jak dlouho budou obyvatelé této obce, ale i dalších šesti podobně postižených obcí na této trase, žít ve strachu o život svůj i život svých dětí.

 

Dalším důsledkem tohoto kroku bude zastavení rozvoje obou regionů. Již nyní z této oblasti odchází celá řada investorů a jako hlavní důvod uvádí zvýšené náklady díky špatné dopravní obslužnosti. Oba okresy patří podle socioekonomických ukazatelů mezi vůbec nejchudší v Čechách.

 

Vyzývám proto ministra dopravy Bártu, aby ještě jednou zvážil důsledky tohoto svého rozhodnutí.

 

Marcel Chládek, Senátor P ČR za okresy Louny a Rakovník

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama