Marcel Chládek

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,16. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.01.2012 11:54:34

Zkrácení přestávek. Co bude dál? Zmenšování tabulí?

Zkrácení přestávek. Co bude dál? Zmenšování tabulí?

Již několikrát jsem upozorňoval na nesystémové a nekoncepční jednání ministra školství Josefa Dobeše. Za další důkaz tohoto jeho jednání považuji aktuální návrh na zkrácení přestávek, těch běžných z pěti na deset minut, obědové pak z 50 na 30 minut.

Je třeba připomenout, že přestávky jsou od toho, aby si žák nejen krátce odpočinul od předchozí vyučovací hodiny, ale rovněž, aby se připravil na tu následující. Co se týče obědové pauzy, Josef Dobeš by si měl uvědomit, že vydávání obědů ve školních jídelnách je spojeno s frontami na výdej oběda, není to žádné podávání „hotovek“ v ministerské restauraci s obsluhou. Zkrácení přestávky na půl hodiny tedy povede ke spěchu, kdy do sebe žák kvůli nedostatku času oběd „nahází“, aby to stihl do zvonění. Nejsem lékařem, nicméně jsem přesvědčen, že takové stravovací návyky nepatří k nejzdravějším.

Jediné, co by měl Josef Dobeš zkrátit, je jeho setrvání ve funkci ministra školství a nevymýšlet hlouposti typu zkracování přestávek. Nevím, čeho se dočkáme příště, snad zmenšování tabulí nebo zkracování školních kříd. Dobeš by měl řešit především zásadní problémy školství  jako např. současnou hrozbu ztrát desítek miliard z fondů EU, díky chybám ministerstva.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama