ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,4. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.11.2015 12:32:49

Bezpečí našich občanů musí být na prvním místě

Bezpečí našich občanů musí být na prvním místě

Budeme odebírat občanství islámským teroristům? Vláda právě projednává návrh Úsvitu.

Vláda právě projednává zákon Úsvitu o státním občanství, ve kterém navrhujeme odebírat občanství cizincům, kterým bylo prokázáno spáchání trestného činu proti národní bezpečnosti. O české občanství by tak přišli například přistěhovalci, kteří by se u nás radikalizovali na islámské teroristy. Týkalo by se to primárně těch, co mají dvojí občanství, nebo těch, které jejich mateřské státy přijmou zpět.

„Je to strategie Islámského státu, kterou popisují bezpečnostní služby. Teroristé se nejprve snaží splynout se společností, získat zázemí a sociální status. Pak teprve ze zálohy udeří. Přesně tak to bylo i při teroru v Paříži,“ říká k zákonu Miroslav Lidinský, předseda strany a odborník na bezpečnost.

Vláda se svém stanovisku nicméně říká, že nelze zbavovat státního občanství nikoho proti své vůli, i kdyby to byl islámský terorista. Prý tomu brání česká Ústava. „Je to absurdní, že by Ústava měla chránit teroristy. Pokud si to bude myslet i Sněmovna, budeme jí muset změnit. Bezpečí našich občanů musí být na prvním místě,“ dodal k zákonu poslance Marek Černoch.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama