ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,4. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.09.2015 16:06:42

Energetický zákon ministra Mládka ohrožuje energetickou bezpečnost ČR

Energetický zákon ministra Mládka ohrožuje energetickou bezpečnost ČR

Dnes se bude rozhodovat o energetické bezpečnosti České republiky. Zákon, který přes odpor Úsvitu-Národní koalice protlačil Sněmovnou ministr Mládek, je legislativní paskvil. Dnes budeme řešit tu největší chybu.

„Od prvního ledna bude Energetický regulační úřad bez vedení. Znamená to konec jak současné předsedkyně Aleny Vitákové, tak všech místopředsedů. Podle Mládkem protlačeného návrhu by totiž celé vedení ERU muselo přejít pod služební zákon. To by znamenalo, že musí okamžitě skončit. Předsedkyně i místopředsedové by byli ze dne na den odvoláni a na jejich místa by se vyhlásilo výběrové řízení,“ řekl předseda klubu Marek Černoch.

„Vláda tím ohrožuje stabilitu energetického trhu a i samotnou energetickou bezpečnost České republiky. V příštím roce se chystají velké infrastrukturní investice, které mají ochránit ČR před black-outem. Ty jsou ohroženy“, varuje tiskový mluvčí ERU Jiří Chvojka.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama