ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,4. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.10.2013 20:13:58

Je nezbytné postarat se o rozvoj venkova

Je nezbytné postarat se o rozvoj venkova

Středočeský kraj sice obepíná naše největší město, sám je však ze značné části tvořen spíše malými městy a venkovem. To má samozřejmě důsledky i z hlediska daní a dalších věcí.

 Nové rozpočtové určení daní, které schválila minulá sněmovna, určitě malým městům pomohlo. Získaly tak více prostředků na své fungování, a alespoň trochu byla vykompenzována nerovnost ve prospěch velkých měst, tak jako do té doby.

Samozřejmě, že zdroje jsou omezené, ale je třeba mít na paměti, že malá města vždy budou mít k dispozici méně prostředků z místních daní, z nejrůznějších dotačních programů, nebo i ze soukromých zdrojů, nežli velké aglomerace. Tomu je třeba přizpůsobit i rozdělení balíku peněz ze státního rozpočtu.

Nyní je především třeba zajistit bezproblémové čerpání z evropských fondů, kde se, pokud se peníze nerozkutálejí tak jako v předchozím období, dají najít skutečně zajímavé zdroje na různé regionální projekty. Ne každý má takové štěstí, jako třeba Mladá Boleslav, že v jeho městě stojí velká, prosperující firma. Proto musíme usilovat i o rozvoj středočeského venkova. Už proto, aby se zahraniční turisté nemuseli bát vyjet kousek za Prahu.

Prosím sledujte mé texty i na mém Facebooku https://www.facebook.com/marekcernoch.cz

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama