ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,4. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.09.2014 17:15:00

K výpovědi Bohemians Praha 1905

K výpovědi Bohemians Praha 1905

Budoucnost fotbalového klubu Bohemians Praha 1905 je opět ohrožena. Tentokrát kvůli výpovědi z nájemní smlouvy k Ďolíčku, kterou klub dostal k 30. listopadu od majitele stadionu, společnosti Bohemians Real.

 Podle mých informací došlo na průtahy ze strany pražského magistrátu. Doposud nebyla naplněna dohoda o tom, že dlouhodobé problémy spojené s pronájmem stadionu vyřeší výměna pozemků mezi společností Bohemians Real a Prahou 10. Zastupitelé této městské části přitom výměnu schválili již před několika měsíci.

Do dnešního dne se jim však nedostalo formálního úředního schválení od magistrátu. Ten měl obdržet veškeré potřebné podklady, přičemž na vyřízení měl 45 dní. Magistrát hlavního města Prahy má zřejmě dost starostí s administrativou, kterou zjevně nestíhá vyřizovat. Bylo to vidět i na čtvrtečním jednání zastupitelstva hlavního města, kterého jsem se zúčastnil. Toto zasedání probíhalo tak, že zastupitelé dostali pár dní před jednáním půlmetrový stoh papírů, které si měli pročíst, což je téměř nemožné.

Úsvit přímé demokracie dlouhodobě usiluje o potlačení byrokracie a zároveň chceme transparentnost. Zastávám názor, že v 21. století bychom se neměli bát elektronizace úředních dokumentů, což by usnadnilo život nejen občanům, ale také úředníkům. Chci také zdůraznit, že vedení města by se mělo raději zabývat konkrétní prací pro občany, namísto vyřizování si vzájemných účtů.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama