ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,4. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.02.2017 17:37:00

Konec kampaně HateFree jako vítězství zdravého rozumu

Konec kampaně HateFree jako vítězství zdravého rozumu

Končí kampaň jejichž hlavním cílem byla pouze cenzura nepohodlných názorů. Stát nemůže říkat občanům, co si mají myslet!

Konečně tak skončila kampaň, o které se mluvilo hlavně v souvislosti s podivným financováním a personálními problémy. Jejím hlavním cílem, měl být podle vlády boj proti nenávisti. Pro mě znamenala kampaň HateFree pouze pokus o obyčejnou cenzuru za peníze daňových poplatníků. Vláda tak utratila 16 milionů, za vylepování samolepek a snahu omezování svobody projevu našich občanů.

Od začátku jsem byl velkým kritikem této kampaně. V demokratické společnosti, nemůže přeci vláda říkat lidem, co si mají myslet. Jistě známe příklady zemí, kde je takové jednání běžnou praxí a občané nemohou svobodně vyjádřit svůj názor. Takovým zemím se ovšem říká diktatura a nikoliv vyspělá demokracie.Kampaň HateFree byla navíc pouze dalším nástrojem sloužícím ke zničení Evropy. Naše civilizace dnes musí čelit těžkým zkouškám, jako je migrační krize, teroristické útoky nebo problematika islámu.

HateFree se nás ovšem snažilo přesvědčit, že obava z islámu nepatří do veřejného prostoru a diskuse. Každý kdo nebyl z Hatefree byl automaticky označen za islamofoba a xenofoba. To, že mají lidé obavu o osud naší země a prostě nechtějí, aby zde vznikala muslimská ghetta, byl podle HateFree jasný projev nenávisti a netolerance, který nemá žádné opodstatnění. Jakákoliv obava občanů je tedy automaticky považována za neoprávněnou kritiku. Stát prostě nemůže poskytovat občanům „osvětu“ v tom co si mají nebo nemají myslet! HateFree sloužila pouze k tlumočení názorů vládních stran a „nezávislou“ organizaci nepřipomínala ani zdálky.

Psáno pro blog.idnes.cz

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama