ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,4. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.11.2014 13:45:29

Nepodařené střídání na dopravě. Klientelistický kruh se uzavře

Nepodařené střídání na dopravě. Klientelistický kruh se uzavře

Musím jednoznačně přivítat rezignaci ministra dopravy Antonína Prachaře.

Jeho práce byla bohužel často velmi nešťastná. Zejména personální politika byla naprosto nekoncepční. Nepodařilo se vybrat ředitele ŘSD, šéfové ČD se střídali doslova po měsících.

Druhá věc, která mě naprosto šokovala, je nominace šéfa stavebního gigantu Skanka pana Ťoka na nového ministra. Skanska je dodavatel staveb pro ŘSD a řeší se s ní ty samé problémy jako například s Eurovií. I Skanska nechtěla proplácet záruční opravu úseků dálnic. Skanska předává a bude předávat řadu dopravních staveb. Stavby, které postavil Ťok jako šéf Skansky, si sám sobě předá jako ministru dopravy. Větší a prokazatelnější střet zájmů si už opravdu nelze představit.

Se Skanskou se táhne např. i kauza vápnění (za účelem stabilizace podloží) i v místech, kde nebylo potřeba a tím se uměle navyšovala cena stavby.

Marek Černoch - poslanec

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama