ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,4. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.05.2015 14:55:00

Vláda strká hlavu do písku před radikalismem. Rizikové církve musíme sledovat

Vláda strká hlavu do písku před radikalismem. Rizikové církve musíme sledovat

Dnes vláda odmítla zpřísnění podmínek pro přiznání tzv. zvláštních církevních práv jako zakládání církevních škol či provozování duchovní služby ve věznicích a armádě.

 Návrh poslanců Úsvitu to nově podmiňuje povinným stanoviskem bezpečnostních složek.

„Riziko náboženských radikálů roste všude ve světě a my na to musíme reagovat. Vláda před tím strká hlavu do písku. Bezpečnostní kontrolu rizikových církví by měl provádět např. BIS, Vojenské zpravodajství nebo policie,“ říká k návrhu předseda klubu Marek Černoch.

„Nedokážu si představit, že bychom radikálům dovolili zakládat církevní školy či je pouštěli v rámci duchovní služby verbovat do věznic a armády. Důvody negativního vládního stanoviska jsou čistě politické. Výslovně proti byl jen ministr kultury a pro lidská práva. Bezpečnostní složky jako NBÚ, MV, BIS, nebo Úřad pro zahraniční styky a informace proti návrhu nic nemají,“ pokračuje předseda Černoch.

„Vláda si ve stanovisku protiřečí. V jednom bodě říká, že bychom tím omezovali náboženské svobody, ve druhém pak, že podobné hodnocení se již provádí. My chceme, aby hodnocení bylo povinné a závazné. Myslím, že poslanci ve Sněmovně náš záměr pochopí,“ uzavírá Marek Černoch.


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama