Mgr. Marek Novák, MBA

  • ANO 2011
  • Zlínský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,4. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

02.05.2018 14:25:24 - petr lexa

Proč by měl být trestně stíhaný politik ve vládě?

Nevím, jak jste na tom konkrétně vy, ale ANO je údajně PROTI tomu, aby ve vládě NEBYL odsouzený politik (byť třeba zatím jen nepravomocně). To vám přijde vůči nám občanům fér? My nepobíráme zdaleka takový plat, nečerpáme takové výhody a před zákonem - trestem neunikneme. Kde je odpovědnost politiků? A jestli máte výhrady k tomu, jak u nás funguje justice a já je mám taky, měli jste dost času s tím něco udělat!

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

07.05.2018 9:33:39 - Mgr. Marek Novák, MBA
 Vážený pane Lexo,jedním z principům právního státu a výkonu soudnictví je presumpce nevinny. Tento princip platí až do pravomocného odsouzení. Osobně jsem přesvědčen, že v právním státu žijeme, bohužel jsem také přesvědčen o tom, že trestní stíhání je možno si objednat. Do fungování justice v konkrétních případech nelze zasahovat a opak bych vnímal jako poškození demokratických principů. Obecné fungování justice je věc druhá a tam mohou politici pomoci především v zákonodárné činnosti tak, aby omezili přetěžování soudů. Věřím, že před spravedlivým trestem neunikne aktuálně nikdo, mimo ty, jejichž činy jsou již promlčeny a denně je vídám ve sněmovně.Přeji Vám hezký den.