Marek Vokšay

  • ČSSD
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,05. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.07.2012 9:14:02

Drábkova zlodějina nebo hloupost ?

Drábkova zlodějina nebo hloupost ?

Včera nám přišel poštou společně s informačními letáky České spořitelny i leták týkající se Drábkovy sKarty. A musím říci, že jsem se nestačil divit.

 Dokonce jsem si raději telefonicky na MPSV ověřil jestli chápu strávně a opravdu - sKartu obdrží povinně i matky na tzv. mateřské dovolené. Manželce tedy není nic platné, že už má u České spořitelny běžný účet, bude písemně pozvána na Pracovní úřad, MPSV jí nechá zřídit ještě jeden další účet u ČS, nechá jí vystavit ještě jednu kartu, a nikoho nezajímá, že je to všechno drahá zbytečnost. Teď už jen čekám, že se i má žena bude muset hlásit s miminem na poště ...... Pro koho je sKarta určena: sKarta je určena píjemcům následujících nepojistných sociálních dávek a dávek z oblasti státní politiky zaměstnanosti, které jsou vypláceny jednorázově nebo pravidelně. Jde o dávky :

- dávky sociální podpory

- dávky pomoci v hmotné nouzi

- dávky příspěvku na péči ..... týká se i rodičovských příspěvků a mateřské

- dávky pro osoby se ZP

- dávky v nezaměstnanosti

Rozhodl jsem se tedy, že si tak trochu procvičím matematiku. Pro modelový výpočet kolik celá ta "sranda" bude stát jsem stanovil přibližný počet občanů, kteří budou muset sKartu mít, na 1 000 000 osob, což zhruba odpovídá realitě nebo spíše je to počet podhodnocený a skutečnost bude mnohem horší. Následný výpočet je pak velmi jednoduchý :

ceny vychází vždy z minimálních sazeb na dopis s dodejkou, zřízení a vedení účtu atd.

zvací doporučený dopis na pracovní úřad: 50 000 000 ,- kč

zřízení účtu s kartou: 100 000 000,- kč

vedení účtu po celý rok: 348 000 000,- kč

poplatky za placení kartou a výběry z bankomatu po 1 výběr+4 nákupy měsíčně: 456 000 000,- kč

Sečteno a podtrženo : 957 000 000,- kč za první rok

pokud lidé provedou více než jeden nákup kartou týdně, nárůst poplatků zvedne celkový výsledek nad miliardu korun ..... a to vše má Česká spořitelna darem od ministra Drábka jako garantovaný státem placený příjem. No neberte to, že ?


Z vypočteného jasně vyplývá, že v době, kdy by stát měl šetřit každou korunu, zavádí ministr Drábek naprosto zbytečnou a drahou šílenost, kterou opět do kapes soukromých bankéřů zaplatíme my všichni z našich daní. Ministře Drábku, konstatuji, že jste hloupý, nebo zkorumpovaný , protože jste za tuto zbytečnost ochoten vyhodit minimálně miliardu ročně. Ale není se čemu divit. Vláda vaší koalice i vy sám jste se provařili už několika takovými a podobnými případy. Doufám, že někdy v budoucnu za vaše zlodějiny nebo ekonomické diletanství ponesete zodpovědnost. Nejen politickou, ale i trestněprávní .

originál článku jako vždy na webu: http://politika-zdraveho-rozumu.webnode.cz/news/drabkova-zlodejina-nebo-hloupost-/

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama