reklama

Marek Vokšay

  • ČSSD
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,05. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.08.2010 9:45:35

Je Radek John velký amatér, nebo agent ABL ?

Je Radek John velký amatér, nebo agent ABL ?

Tak nám pan nový ministr hodlá propouštět řadové policisty.

Zdůrazňuji "ŘADOVÉ" , protože to jsou přesně ti, skterým e v policejním žargonu říká "šlapky", a kteří jediní jsou běžně vidět v ulicích, jako alespoň nějaký strašák pro pachatele pouliční kriminality. Pokud se těchto lidí hodlá pan John zbavovat- tak se pachatelé v ulicích už ani nebudou muset ohlížet, jestli někde náhodou nestojí nebo nejde "četník" . Opravdu "výborný" způsob šetření.

Možná kdyby se pan John zamyslel, došlo by mu, že mnohem více by pomohlo zbavit se kancelářských krys a aparátu, který se "v terénu" nevyskytuje. Miomochodem tito kancelářští jsou díky odslouženým letům "ve službě" tabulkově výše postaveni a tudíž i lépe placeni než policisté v ulicích. Bylo by určitě velmi zajímavé a poučné znát poměr mezi počtem policistů v ulicích a těch, kteří sedí v kancelářích. S tím jak máme přeúředníkováno v mnoha oblastech státní správy jsem přesvědčen o tom, že se započítáním míst na policejním ředitelství a prezídiu, na krajských ředitelstvích by ten poměr se klidně mohl blížit 1:1. V každém případě je postup pana Johna hloupý. Závislost výše platu na výkonech, na množství hodin "aktivní služby v terénu", na rizikových příplatcích by byla rozhodně vhodnější ve spojení se zrušením byrokratických pozic v policejním aparátu. Tabulkové sazby by se daly upravit, aby se větší část platu odvíjela právě od aktivního výkonu a míry rizika ve službě. Totéž se týká povolání hasičů, kde se stále ještě přidává paušálně v tabulkových tarifech, takže místo aby se zvyšovaly hlavně platy hasičů skutečně se účastnících zásahů, kde je ohroženo jejich zdraví a život, rostou platy i "kancelářským" - skutečně velmi nelogický a nespravedlivý stav.

Tak nějak se zamýšlím nad poznámkou jednoho diskutéra, který ironicky prohlásil, že John zdecimuje Policii ČR, a následně její funkce převezme agentura ABL :-D . Pobavil mne. Přeci jen Johnův amatérismus je v tomto případě asi pravděpodobnější ....... nebo ne ? ....

originál článku byl publikován 5.8.2010 na blogu iDnes zde

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama
reklama